Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že cukr a sladkosti jsou větší problém ;-D.

Tím neříkám, že alkohol není problém ... Jen ho nemají všichni .

Tyhlety organizované akce se trochu míjí účinkem, protože pivaři v restauracích se neorganizují a bezdomovcům to nikdo neřekne ;-D .

Trochu to připomíná tvrdou kritiku kuřáků od těch, co nedávno přestali ;-D;-D;-D

Nemyslím si, že jsme národ notoriků, kteří svůj výdělek musí propít ;-( a statistiky můžou být trochu mimo. Srovnávat se s jinými národy jen podle množství prodaného (zdaněného) alkoholu může být silně zavádějící :-P

1 0
možnosti

J76a53n 13P51i77ň96o17s

1. 3. 2018 9:39

V hospodádh dochází často k přehánění v pití, hlavně u lidí, kteří už jsou závislí nebo k tomu mají hodně nakročeno. Jinak ale proti hospodám a barům nic nemám. Když se tam popíjí 2-3 piva či sklenice vína, tak akorát do náladičky, tak to nepovažuji za nic negativního.

Horší je to s představou průměrného Čecha, že vše jde lépe s pivem. Piknik v parku? Nejlépe s pivem. Výlet do hor? Při první příležitosti je potřeba schladit žížeň pivem (byť se tím člověk ještě více dehydratuje). Cesta vlakem? Jedině s pivem. Koupání u vody. Pivíčko musí být. A tak dále. Ta pivní kultura je bohužel všudypřítomná.

0 0
možnosti
Foto

J50a74n 85O87t67r35u44b71a

1. 3. 2018 6:57

Reakce z diskuse přesně vystihují to, co jsem celý únor poslouchal. Jen jsem se někde zmínil, že si výjimečně nedám, protože Suchej únor, už jsem se dozvěděl jaký jsem debil. (Proč to děláš.Nemá to cenu. Je to nezdravé. Je to hloupé atd.)

0 0
možnosti

No a nemají pravdu? K čemu takové gesto je? Jestli si chcete dokázat, že měsíc vydržíte, pak máte s alkoholem problém a v tom případě by bylo dobré s tou abstinencí v březnu neseknout.

Jakýkoli jiný důvod chovat se jen tak na měsíc jinak než obvykle opravdu neexistuje.

0 0
možnosti
Foto

Tyhle sebemrskačské kecy mě vždycky přivedou do nepříčetnosti. Kdo dnes dokáže spočítat, kolik který národ vypije alkoholu? Do naší země přijíždí ročně 20 mio turistů, z nichž podstatná část sem jede za konzumací levného alkoholu. Kdo dokáže započítat do spotřeby alkoholu samohonku vypálenou načerno na východ od našich hranic? Kdo dokáže započítat do spotřeby alkoholu víno z vinic ve Francii, Španělsku apod.? Ve Francii je normální zalít oběd sedmičkou vína, my si dáme třetinku nebo půllitr piva, co je víc? Ale my jsme ti největší ochlastové Evropy. Když dnes zajdete do jakékoli hospody, docela určitě tam nenajdete stůl strejců, kteří tam seděli před jednou generací a jejich spotřeba byla 10-15 piv denně. Určitě jako národ pijeme možná o něco více, než je zdrávo, ale docela určitě v tom nejsme na špici. Hodně z nás chodí na pivo, ale daleko více kvůli sociálnímu kontaktu, tedy pokecat si, než kvůli tomu, abychom se tam zpili do němoty, jak to dělají třeba v Anglii.

2 0
možnosti

Pít alkohol je normální. Kde jste přišel na to, že není?

Jestli ale po vysazení cítíte tak výrazné změny, měl jste s ním evidentně problém.

2 0
možnosti

:-).....Pane autore ! Klidně žijte, jako asketa, možná i vegan a doufejte,,,,,, že Vás budou v stovce uspávat, abyste tu nestrašil.

Kouřím a piju statečně od 15, ne moc, celý život jsem sportoval. Pivo, je na zahnání žízně, pokud možno lepší alkohol,(ale pokud mi někdo nabídne jakousi vodku do kanálu to nevyleju), a představte si......pořád ještě žiju!

Víte, kolik známých, kteří žili jako abstinenti, nekuřáci, zdravě se stravovali, je už po smrti. A byli o desítky let mladší!

Když čtu statistiky, že rok od zákazu kouření v hospodách bylo o 1000 méně infarktů, tak se musím jenom útrpně usmát!' Kdo a jak to zjistil, je to prokazatelné?

Čili, kdyby to fungovalo, podle Vašeho návodu, tak už by bylo přelidněno. Spotřeba alkoholu na hlavu v republice je na špici v Evropě, kdo to pije, když jsou všichni abstinenti ? !!!!!!

1 0
možnosti

Nevím. Tyhle akce mi připomínají stádo oveček, které musí bečet společně

Co se samotného alkoholu týče, ano, je to problém. Jsou lidé, jako já, co by museli chlastat první ligu, aby propadli závislosti. Ale jsou jiní, co tuhle genetickou soutěž zrovna moc nevyhráli. Ostatně, většina bezdomovců na ulici skončila díky alkoholu

2 0
možnosti

J34a81n 35S81v21a21t59e82k

28. 2. 2018 16:18

Tak mám pocit, že jsem, aniž bych o akci Suchej únor měl byť jen nějaké tušení, podmínky akce splnil... Kdopak přispívá do těch statistik spotřeby alkoholu za mě?

Jinak je to náhoda, někdy si dáme se ženou skleničku dobrého vína, jen v únoru na ni nedošlo...

A snad se nepočítají bylinky naložené v lihu, které jsme museli konzumovat, byvše postiženi respirační nemocí (většinou sice šlo jen o sirupy bez alkoholu, ale párkrát jsme požili i kapky z lichořeřišnice - přírodní antibiotikum - mohu jen doporučit).

Abstinent tedy nejsem, ale zrovna únor byl v tomto ohledu skutečně "suchej"...;-D

1 0
možnosti
Foto

Proč z mokré čtvrti? Pit pivo je zdravé.

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem negativně založený kritik, který říká svůj nepříjemný názor, jak by to dělal, kdyby to byl uměl. Je mi k dobru, že mám dostatek nadhledu a sebeironie a vše je tak v rovnovážném stavu.

Seznam rubrik