Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes mohou trénovat na vyšší úrovni pouze dětí movitých. Začít musít nejpozději v 5 letech. Trvá to 12 let než z nich něco může být. Lze říci, že za těch 12 let jejich sport stojí rodiče pár milionů. Kdo na to má? Přinuťte dítě, které má od mala vše na co si vzpomene, že má cenu v dorostu potit krev při trénincích a padat na hubu únavou po zápase.

0 0
možnosti
JZ

Mozna vazne ve sportech, ktere jste si blogere vybral a taky neberete v uvahu, ze uroven techto sportovnich odvetvi v jinych zemi vzrostla. Staci se podivat do historie napr. ledniho hokeje. Kdysi nepremozitelna Kanada je dnes premozitelna hned nekolikanasobne. Nebo fotbal - kolik africkych, japonskych, korejskych a j. hracu dnes hraje ve spickovych svetovych klubech, coz jeste nedavno bylo nepredstavitelne. Prohraji-li cesti fotbaliste proti Pobrezi slonoviny, nemusi to znamenat, ze uroven ceskeho fotbalu upadla, ona se dokonce mohla i pozvednout, ale uroven v jinych zemich ji predcila. V padesatych letech dostavali Finove od ceskoslovenskych hokejistu dvouciferne narezy a dnes jsou obavanym souperem komukoliv. A dovolim si tvrdit, ze kvalita dnesniho ceskeho narodniho muzstva je daleko vyssi nez tehdejsiho ceskoslovenskeho. Kvalitu je mozne srovnavat pouze s jinymi souperi (a neustale ji aktualizovat), ale nikdy s minulosti. Co bolo, to bolo ..... O narustu novych sportovnich disciplin ani nemluve.

0 0
možnosti
JZ

Jedním z důvodů bude jistě i to, že sport byl jednou z mála možností, jak se dostat na Západ. To také byla motivace. Na druhou stranu v roce 1976 na ZOH v Insbrucku jsme získali jedno stříbro (hokejisté), v roce 1980 na ZOH v Lake Placid jeden bronz  (běžkyně na lyžích Květa Jeriová). A to ještě jako větší Československo! Nyní v Soči už máme tři medaile dvě stříbrné a jeden bronz.

0 0
možnosti
Foto

tak to bych rozhodně neřekl...největší hokejové úspěchy...Nagano a třikrát mistři světa mi dává za pravdu a pokud připustíme, že za komančů výsedky sportovců strašil doping o (NDR ani nebudu psát)...je to pohled s jiným rozhledem a současnost? Maslák, Hejnová, Špotáková, Soukalová...a mohl bych pokračovat dál...u zimních sportů zrovna biatlon je o několik pater výše než býval.

0 0
možnosti
SB

Aniž bych byl bolešvikem, nutno říci i to, že za komoušů velké fabriky sponzorovaly sport podstatně více než nyní soukromí sponzoři. A bylo jim jedno, zda talent se narodil v rodině té či oné, takže i kluk z rodiny, kde otec byl vrátný a matka uklízečka, mohl rozvíjet svůj talent, pokud ho měl, přičemž samozřejmě spousta sportovních talentů vyrůstá v dělnických či jinak sociálně nepříliš silných rodinách. Dnes je větší nebezpečí, že z materiálních důvodů se v dětství nebudou moci rozvinout.

Jsem odpůrce komoušů, ale z tohoto hlediska to našemu sportu tehdy prospívalo (ale raději zůstat bez medailí než je mít za cenu nového Gottwalda nebo nového Husáka).

1 0
možnosti
Foto

P98e23t19r 98K65r10á27l

12. 2. 2014 16:51

Souhlas. Ale není to jen tím. Děti mají v současnosti spoustu možností jak trávit volný čas a sport většinou není hlavním předmětem jejich zájmu. A i ty sportovně založené teď mají tolik sportů na výběr, že se to z dřívějškem nedá srovnat. My jsme prakticky nemohli dělat nic jiného, než zahodit tašku a  jít honit mičudu a v zimě puk. Není to jen tím přístupem, ale mládež je rozmělněná do tolika sportovních odvětví, že ta základna pro hokej a fotbal je logicky užší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem negativně založený kritik, který říká svůj nepříjemný názor, jak by to dělal, kdyby to byl uměl. Je mi k dobru, že mám dostatek nadhledu a sebeironie a vše je tak v rovnovážném stavu.

Seznam rubrik